facebook_pixel

10 kroppsuttrykk som får deg til å virke uproff

Ord er viktige for hvordan vi blir oppfattet av andre, men kroppsspråket er enda viktigere. Se opp for disse uttrykkene hvis du vil virke profesjonell på jobben.

1. Dårlig holdning

Noen synker sammen når de føler seg underlegne, trøtte eller uengasjerte. En sammensunket holdning vil gi inntrykk av at du er lat eller usikker, ifølge avisen Business Insider.

2. Armene i kors

Dette er en klassiker. De fleste er klar over at armene i kors signaliserer avstand og det motsatte av åpenhet. Noen ganger kan det gi signal om besluttsomhet, og er altså ikke feil i alle sammenhenger.

3. Lene seg vekk

Å lene seg vekk fra noen som prøver å forklare deg noe, kan oppfattes som manglende interesse eller at du er ubekvem i situasjonen, ifølge forbes.com.

Les også: Retorikk som gir deg autoritet

4. Et falskt smil

Det fins verre ting enn ikke å smile, nemlig å late som du smiler. Hvis du hele tiden anstrenger deg om å være i godt humør vil kolleger og andre snart lure på hva som egentlig skjuler seg bak smilet.

5. Ha mobilen framme

Det svenske magasinet Chef skrev nylig en artikkel om forskning som viser at kvaliteten på en samtale synker når det ligger en mobiltelefon på bordet mellom to personer. Mobilen tar ikke bare oppmerksomhet, men sender også bokstavelig talt ut signaler om at den er viktigere enn personen du snakker med.

6. Sjekke tiden

Det er ikke bare respektløst, men signaliserer også at du har dårlig tid, har bedre saker fore og egentlig ønsker å avslutte samtalen.. Hvis du ikke har tid til å snakke med vedkommende, er det bedre om du sier det rett ut og ber om et nytt møte en annen gang.

Les også: 5 ting suksessfulle personer gjør før kl. 08

7. Himle med øynene

Her er en forklaring helt unødvendig. Det sier seg selv; ikke gjør det!

8. Fikle med ting

Nesten alle fikler med en penn, holder på med håret eller tar seg til ansiktet, men det er og blir et tegn på usikkerhet og vil bli oppfattet som det selv om det ikke skulle være slik.

9. Si én ting – mene noe annet

Hvis du sier «Ja, det blir bra» uten en gang å titte opp fra pc-skjermen kan det bli oppfattet som uhøflig, avvisende eller rett og slett som om du ikke bryr deg om hva noen har sagt.

Les også: Ni gode grunner til å holde litt mer kjeft

10. Overdrevent kroppsspråk

Det er bra å vise at du lytter, men ikke bra å nikke overdrevent og energisk. Det er heller ikke bra å stå for nært opp til personen du snakker med eller veive med armene. Det tar bare fokus fra samtalen og de andre vil bare lure på hva du egentlig holder på med.

Bli abonnent på web og magasin hos leder.no

Del dette med dine kolleger eller venner: