facebook_pixel

Her er 8 tips du burde lese før du starter på sommerferien

Ferien venter for de fleste av oss, og for noen har den kanskje allerede startet. Det skal bli noen etterlengtede feriedager fra jobb, studier og andre forpliktelser man har i den travle hverdagen – det er helt sikkert vel fortjent!

Kilde: Christian Andersen, markedsansvarlig hos Infografikk.

 

Infografikk opplever nemlig hver sommer at fortvilte kunder ramler inn døra, eller ringer dem å forteller om uhell og andre hendelser som de helst skulle ha vært foruten. –Nettbrettet mitt ble stjålet i Barcelona, –Jeg glemte telefonen i badeshortsen, –Vinglasset havnet utover datamaskinen.  –Hva gjør jeg nå?!

Det er selvfølgelig fort gjort med uhell, men noe av fortvilelsen kunne vært unngått med enkle forholdsregler. Her er noen tips det kan være lurt å tenke på før sommerferien:

 

1. Husk Backup

Hvis din enhet blir ødelagt, stjålet, slutter å fungere – eller får seg et ufrivillig bad i sommer er det naturligvis viktig at du har backup. Tenk på alle feriebildene, dine viktige dokumenter eller annet innhold som du ikke kan miste. Har du slått på iCloud-sikkerhetskopi på iPhone og iPad? Når tok du backup av datamaskinen sist? Og hvordan er det egentlig på jobben – er alt under kontroll hvis det skjer noe der i sommer?

 

2. Slå på Finn min iPhone/iPad/Mac

På de ulike Apple-enhetene så har man en funksjon som heter «Finn min iPhone/iPad/Mac» Dette er en funksjon som gjør at du kan søke opp enhetene hvis de blir stjålet. Det finnes en rekke historier om hvordan politiet enkelt kan spore opp tyvene da eieren har henvist til GPS-sporingen, og eieren har fått tilbake produktet raskt og smertefritt. Denne funksjonen finner du under «Innstillinger» > «iCloud» og er en funksjon som fungerer så lenge enheten er påslått.

 

3. Ta ut stikkontakter når du er på reise

Hver eneste sommer gjør lynnedslag store skader på kostbare apparater og utstyr. Norge har et sårbart strømnett for lynnedslag og i verste fall fører lynnedslag til brann. Før du drar på ferie burde du derfor huske å ta ut stikkontaktene der hvor det lar seg gjøre. På andre apparater som kjøleskap, fryser og lignende er det mulig å ha et finvern som kobles direkte i stikkontakten. Har du et gammelt sikringsskap hjemme burde du ta kontakt med elektriker og få montert et overspenningsvern. På arbeidsplassen kan man installere UPS-løsninger som beskytter bedriftens IT-systemer, backup, nettverk og andre kritiske enheter mot strømbrudd og overspenning. Se alle lynnedslag i verden direkte her!

 

4. Sjekk forsikringen

Hvis du skulle være så uheldig at noe skjer med dine enheter i ferien er du sikkert spent på hva som dekkes av forsikringen. Det er smart å sjekke dette allerede nå, slik at du er trygg på at du ikke får noen uheldig overraskelser siden du ikke leste det som stod nederst med veldig liten skrift. Nå har du muligheten til å ev. oppgradere til en annen forsikring som gir deg ekstra trygghet i ferien.

 

5. Husk nyttig tilbehør

Det finnes mye tilbehør som kan gjøre ferien litt enklere og kanskje mer underholdende. På telefonen kan det være lurt å ha en skjermbeskytter på glasset, eller kanskje et Lifeproof-deksel for ekstrem beskyttelse. Er du på tur kan det være nyttig med et batterideksel for lenger batterilevetid, eller et eget nødbatteri som du kan ta med deg til steder hvor du er uten strøm. I bilen kan det være lurt med en ekstra 12 v. lader tilgjenglig, og en mobilholder for telefonen. I tillegg burde du sjekke ut Fitbit Charge, iGrill, JaybirdX2, Libratone Zipp, Leef iBridge som også er spennende produkter som du kan ha bruk for i sommer.

 

6. Last ned noen få, men viktige applikasjoner

Forhåpentligvis får du ikke bruk for noen av disse applikasjonene i sommer, men hvis uhellet er ute – er de gull verdt og kan bli livsviktige.
Hjelp113-GPS: Hvis du må kontakte nødnummeret 113 vil de vite hvor du er. Denne appen gir deg nøyaktige kordinater på hvor du befinner deg slik at du slipper å forklare veien når sekundene teller.
Hjelp Utland: Gir deg informasjon om telefonnummeret til den norske ambassaden eller konsulat, samt medisinsk nødnummer i det landet du er i.
Snøgg førstehjelpsviseren – Gir deg førstehjelptips, enkelt og raskt.

 

7. Ikke kjøp iPhone på stranda

Noen ganger er tilbudet for godt til å være sant – og selv om feriepengene sitter løst, burde man bruke hodet når noen tilbyr deg en ekstrem billig iPhone på stranda i syden. Selv om produktet er forseglet og esken ser ekte ut, er innholdet ganske så sikkert ubrukelig. Infografikk har hatt kunder innom som har blitt rundlurt til å kjøpe flere iPhone’s som egentlig bare er tomme skall. Dette er et relativt kjent problem – ikke vær en av dem som lar deg lure.

 

8. Undersøk roaming-vilkårene

I år har en rekke operatører begynt å tilby fri dataroaming i utlandet. Hvis du ikke har et abonnement som tilbyr dette kan det kanskje være en god anledning til å vurdere å bytte – spesielt hvis du skal «surfe» mye utenlands. Flere operatører tilbyr også å kjøpe enkeltvis «roaming-pakker». Har du ikke et abonnement med dette inkludert så kan du vurdere å allerede nå lage deg offline-spillelister, laste ned podcaster, filmer osv. før du drar på ferie. Les mer om dataroaming i utlandet her!

 

Del dette med dine kolleger eller venner: