facebook_pixel

Ikke alt på reiseregningen er skattefritt

Hva skal til for at utgifter på tjenestereisen kan refunderes trekkfritt?

Refusjon av utgifter til alkohol på tjenestereiser anses som refusjon av “privatutgift” og skal behandles som trekkpliktig lønn. Naturlig drikke i forbindelse med måltid kan likevel refunderes trekkfritt. Det betyr at ett glass vin eller øl til maten, aksepteres som trekkfri refusjon. Det er ingen klar grense her, men det er klart at hvis du går i baren etter middag og arbeidsgiver dekker dette, skal fordelen behandles som lønn.

Les også: Dette skal reiseregningen alltid inneholde

Refusjon av utgifter som cover charge, kostnad ved badstue/svømmehall, uttak fra minibar, alkohol, betal-TV, tax-free, kino, konsertbilletter og toalettsaker er ikke nødvendige merutgifter for utførelse av tjenesteoppdrag. Refusjon av denne type utgifter anses som refusjon av “privatutgifter” og skal behandles som trekkpliktig lønn.

For at en merutgift på tjenestereise skal kunne refunderes trekkfritt må den også være en tjenesteutgift (skattebetalingsforskriften § 5-6-11). Trening kan ikke anses for å være en tjenesteutgift. Det er altså ikke tilstrekkelig at det er en merutgift, det må også være en tjenesteutgift.

 

Relaterte artikler:
Viktig å levere reiseregningen før nyttår
Vil gjøre det billigere å bruke yrkesbilen privat
Kvittering på bompenger og parkeringsutgifter?

 

Del dette med dine kolleger eller venner: