facebook_pixel

Få inn pengene!

I utfordrende tider er det vanskeligere å få inn pengene. Kundene dine prøver å forlenge betalingsfrister og noen av dem kan gå dukken.

Derfor bør du fokusere ekstra på å få betalt for varene dine. Hvis ikke kan du fort havne i en likviditetsskvis. Med enkle grep kan du få inn pengene raskere.

Eget firma: Har du penger på kontoen når regningene kommer?


Send ut fakturaene!

Vær nøye med er å fakturere kundene dine. Selvsagt sier du? Forbausende mange norske virksomheter er direkte sløve med å få ut fakturaer. Ofte hoper det seg opp ufakturerte krav som først blir ekspedert når daglig leder ser at bankkontoen begynner å bli tom. Dette er en garantert oppskrift på en unødig likviditetskrise.

Mva inn og mva ut: Slik virker momsen – svært enkelt forklart

Bruk purring aktivt
Det kan virke som om mange – særlig mindre virksomheter – er redde for å ”mase” på pengene sine. Erfaringer viser faktisk at det er få kunder som blir sure på deg når du purrer på et legitimt krav. Hvis ja, bør varsellampene blinke. Om du mister en kunde eller to, er det mer sannsynlig at du over tid vil komme til å tape mye mer på disse dårlige kundene enn det du potensielt kan tjene på dem. Det å ha gode purrerutiner er tvert imot med på å vise at du er en profesjonell og troverdig leverandør, og kan bidra til å bedre ditt renommé.

Les også: Når kan jeg føre en ubetalt fordring som tapt i mitt regnskap?

Ha kontroll på kundehistorikken
Du bør lagre all informasjon og dialog du har med kundene kontinuerlig – det kan være betalingsanmerkninger, reduseringer i bestillingsmengder, endring i styre og ledelse, og så videre.

Les også: Slik kan du skaffe deg nye kunder

Noen gode råd til slutt:

  • Kort ned betalingsfristen på dine fakturaer.
  • Kredittsjekk nye og eksisterende kunder jevnlig.
  • Lagre all kundehistorikk i ditt økonomi- og informasjonssystem slik at du har oversikt over dårlig betalingsevne.
  • Fakturer ved levering – ingen grunn til å vente.
  • Sette opp standard tidspunkter for purringer og inkasso.
  • Ta forskuddsbetalt der det er hensiktmessig.
  • Krev sikkerhetsstillelse der det er aktuelt.

 

Kilde: Mamut.no

 

Del dette med dine kolleger eller venner: