facebook_pixel

Flere og flere tar med seg jobben på ferie

Selv om mange nordmenn nå står foran flere ukers sommerferie, så betyr ikke dette bare avslapning, viser en ny undersøkelse. Annenhver nordmann i arbeid vil nemlig sjekke e-posten på jobben og ta arbeidsoppgaver med på ferie.

Kilde: HMS-Magasinet

YouGov har undersøkt holdningen til å jobbe i ferien blant nordmenn i arbeid. 45 prosent kommer til å jobbe i løpet av ferien sin. Det er særlig de høytlønnede (69 prosent) som tar med arbeidsoppgaver på ferie.


Her er 8 tips du burde lese før du starter på sommerferien

 

Flere sjekker e-posten

Enda flere nordmenn i arbeid (57 prosent) vil sjekke e-posten på jobben, selv om de er på ferie. Og 31 prosent sjekker den daglig eller oftere. Den primære årsaken til at vi tar jobben med i ferien, er å unngå en stor arbeidsbyrde etter ferien (37 prosent). Dessuten tyder undersøkelsen på at mange nordmenn føler en stor forpliktelse overfor jobben sin. 32 prosent nevner at de arbeider i løpet av ferien fordi arbeidsoppgavene ikke kan vente, og 28 prosent begrunner det med at ingen annen kan utføre arbeidsoppgavene deres. Hver fjerde jobber imidlertid i ferien fordi de ikke har noe imot det. Bare 11 prosent jobber i ferien fordi jobben eller sjefen krever det.

Les også: Vi kaster bort tiden på e-post

 

Hvorfor jobber du selv om du har ferie?

Undersøkelsen er basert på 499 intervjuer med norske menn og kvinner over 18 år i arbeid i perioden 14. – 18. juni 2017.

 

(Pressemelding fra YouGov)

 

 

Del dette med dine kolleger eller venner: