facebook_pixel

Slik holder du møtene korte

30 minutter. Så mye tid mener en direktør i et konsulentselskap at et møte bør ta. God planlegging er nødvendig for at det skal lykkes. Her er hans tre tips til hvordan du gjør det.

Kilde: Leder.no

Ifølge administrerende direktør Peter Bregman i Bregman Partners startet det hele som et personlig eksperiment for å slippe å multitaske hele tiden. På den måten har han økt sin bevissthet om tidsforbruket generelt.

Fagbok: Mye bedre møter

– Hvis du har bare halvparten så lang tid å oppnå noe blir du langt mer klar over hvordan du bruker tiden, skriver han i en artikkel i Harvard Business Review. Den åpenbare fordelen av kortere møter er tidsbesparelser, men det har også et rent økonomisk aspekt fodi tid som kjent er penger. Andre fordeler ved å komprimere et møte er at folk har en tendens til å være mer våkne og lytte bedre for ikke å gå glipp av viktig informasjon. Dette fører igjen til større engasjement og at alle har det morsommere mens man holder på. Bregman registrerte dessuten at klientene begynte å komme tidsnok til alle møter, siden tiden ble viktigere.  Han merket også at medarbeiderne ble mer direkte i stilen og stilte mer provoserende spørsmål noe som gjorde at de kom raskt til poenget.

Les også: Derfor er strategi og mål viktig

 

Tre tips for å lykkes med korte møter

  1. Forbered deg godt før møtet og sørg for at alle andre deltakere også gjøre det.
  2. Sett opp en agenda som består av ett, eneste viktig punkt og hold deg til den.
  3. Sett av de siste fem minuttene for å oppsummere og legge en plan for hvordan dere går videre.

 

Relaterte artikler:
Tre ting du bør gjøre etter alle møter
Vær bevisst på andres kroppsspråk
Slik håndterer du konflikter på jobben

 

Del dette med dine kolleger eller venner: