facebook_pixel

Ineffektiv arbeidsdag?

Det er to hovedregler for å redusere uønskede avbrudd på jobben.

Deleger tydelig
Den første regelen er at du er tydelig når du gir instruksjoner til en av medarbeiderne dine. Hvis du delegerer en arbeidsoppgave eller gir instruksjoner til noen, er det viktig at de er så tydelig formulerte at personen ikke trenger å komme tilbake til deg for å spørre hva du egentlig mente.

Anta at du har innkalt fem ulike personer til et møte uten å fortelle hvilket rom dere skal være i. Fem personer kommer da til å ringe deg og spørre hvor møtet skal holdes.

Les også: Slik blir du en mer effektiv sjef

 

Ta deg i akt
Den andre regelen er at du alltid skal behandle andre mennesker slik du vil at andre skal behandle deg. Du kan stimulere til uønskede avbrudd gjennom din egen opptreden.
Hvis du hemningsløst kaster deg over medarbeiderne dine av den minste anledning, kommer de til å opptre på samme måte overfor deg. Gjør det derfor til en vane å samle opp de ulike ærendene du vil diskutere med en annen person. Ring eller e-mail siden personen og ta opp de ærendene du har samlet sammen.

Les også: Slik oppfører du deg på jobb

 

Vær disiplinert
Hvis du opptrer disiplinert og lar være å forstyrre andre mennesker unødvendig, kommer det til å smitte over på omgivelsene. Du bidrar dermed indirekte til å redusere dine egne avbrudd. Personlig effektivitet er ikke så mye et spørsmål om metoder og teknikker, men først og fremst om disiplinert opptreden.

Les også: Slik blir du effektiv

 

 

Del dette med dine kolleger eller venner: