facebook_pixel

Slik lager du verdens beste bedriftskultur

Her får du de 5 grunnverdiene som har vært helt avgjørende for Facebook sin eventyrlige suksess!

Denne artikkelen er hentet fra fagboken – Tenk som Zuck

Enten du er en voksende virksomhet eller en etablert sådan, hvis du ikke har et team som deler visjonen, drømmene og målene dine, vil ikke virksomheten være i stand til å nå sitt fulle potensiale. Det vil også være mye vanskeligere å tiltrekke seg de rette personene for jobbene.

Les også: 3 måter som hjelper virksomheten din å skifte kurs

Lær av Facebook
For å bygge en god kultur og ledelsetilnærming, har facebook tatt i bruk noe de kaller for «hackermetoden».

Ordet «hacker» har fått urettferdige negative assosiasjoner etter å ha blitt portrettert i media som folk som bryter seg inn i datamaskiner. Egentlig betyr hacking bare å bygge noe raskt eller teste grensene for hva det er mulig å gjøre.

Hos Facebook gjennomsyrer lojaliteten til hackermetoden alle aspekter av virksomheten, fra produktinnovasjon til organisasjons-struktur til ledelse og opplæring.

Les også: Slik blir du innovativ som selveste Facebook

Slik definerte Mark Zuckerberg foretakets grunnverdier og gjør det forenlige med hackermetoden:

1. Fokus på å påvirke 
Hvis vi ønsker å ha den største påvirkningen, er den beste måten å gjøre det på å forsikre oss om at vi alltid fokuserer på å løse de viktigste problemene.

2. Vær rask
Det å være raske setter oss i stand til å lage flere ting og lære raskere. Ettersom foretak vokser senker de derimot farten fordi de blir reddere for å gjøre feil enn de er for å miste muligheter gjennom å handle for sakte.

Facebook har et valgspråk: «Vær rask og knus ting». Idéen er at hvis du aldri knuser noe, beveger du deg antakeligvis ikke raskt nok.

3. Vær modig 
Det å lage gode ting betyr å ta risiko. Dette kan være skremmende og hindrer de fleste foretak fra å gjøre de modige tingene de burde. I en verden som endres så raskt er du derimot garantert å feile hvis du ikke tar noe risiko.

Les også: Hva betyr det å være lojal mot arbeidsgiver?

4. Vær åpen
Vi tror en åpnere verden er en bedre verden, fordi folk med mer informasjon kan ta bedre beslutninger og ha større påvirkning. Det gjelder for driften av foretaket også.

5. Bygg sosiale verdier
Nok en gang, Facebook eksisterer for å gjøre verden åpnere og mer sammenkoblet, ikke bare for å bygge et foretak. Det forventes at alle hos Facebook hver dag fokuserer på å lage virkelige verdier for verden i alt de gjør.

 

Relatert arikkel:
Hva kan arbeidslivet lære av tegneserier?

 

Del dette med dine kolleger eller venner: