facebook_pixel

Når kollegaen blir sjefen din

Du husker den greie fyren du pleide å spise lunsj med minst en gang i uken? Nå har han blitt sjefen din. Hvordan blir egentlig arbeidsforholdet og vennskapet i fremtiden?

Fagbok: Ny som leder

Blant de scenarier som kan oppstå når maktforhold mellom tidligere kolleger eller venner endres på en arbeidsplass, er kanskje en av de mest vanlige at den nye sjefen later som absolutt ingenting vil endre seg. Men det vil det gjøre. Kanskje ikke for dere to, men iallfall for gruppen som helhet. Et eksempel du kan tenke på er hvis dere fortsetter å henge som før, så vil det bli lagt merke til av de øvrige kollegene, noe som kan skape problemer internt. En annen mulig utvikling er det motsatte – nemlig en svært radikal endring i deres sosiale forhold. Det kan da være at din tidligere kollega ahr blitt høy på pæra som følge av forfremmelsen.

Les også: Slike ledere vil ikke de ansatte ha

Harvard Business Review gir noen gode råd for å takle utfordringene når din arbeidskollega plutselig blir dine overordnede.

Hva du bør gjøre – og ikke gjøre:

  • Godta situasjonen. Ikke ta endringer i forholdet personlig.
  • Ikke forvent privilegier. Vær likevel klar over at de kan være der. Det er mulig at din tidligere kollega lytter mer til deg enn andre, men det er like sannsynlig at han vil prøve å behandle alle så likt som mulig.
  • Prat om det. Hvis ikke den nye sjefen tar opp forholdet, så bør du gjøre det. Det er nok å si noe sånt som; det skal jammen bli morsomt å jobbe med deg i den nye rollen din.
  • Støtte. Still opp for den nye sjefen, hvis det er et prosjekt som han kan imponere med.
  • Si sannheten. Fortell i klartekst om det er noe som skaper uro i gruppen og gi ærlige tilbakemeldinger om hvordan personen fungerer i sin nye rolle.

 

Relaterte artikler:
Ti ting du bør vite om arbeidsglede
Slik tar du riktig beslutning
Dette gjorde du bra!

 

Del dette med dine kolleger eller venner: