facebook_pixel

Skap et miljø der forslag føles velkomne

«Forslagskassen» er foretakets eget Kinderegg, med tre motiverende overraskelser i en. Hvis du gjør det på riktig måte kan du få dette ut av det:

Artikkelen er hentet fra boken 333 fantastiske idéer om hvordan du motiverer personalet

 

  1. Du får personalet til å begynne å tenke på forbedringer, ettersom de vet at det fins et utløp – og en belønning – for tankene.
  2. Du får konkrete forslag til forbedringer og forandringer som personalet anser er viktige og som konsulenter utenfra aldri kan se (eller tar titusenvis av kroner for å se).
  3. Du viser at du setter pris på personalet og har mot til å ta imot synspunktene til de ansatte, og at du jobber for forbedringer hele tiden med respekt for alles synspunkter.

Før du setter i gang et vellykket forslagsprogram, må du tenke over den nåværende bedriftskulturen din og hvordan den ser ut.

Kommer det allerede smarte forslag og gode idéer?

Er de ansatte allerede flinke til å komme med forbedringer under møter og i vanlige diskusjoner?
Hvis dette er tilfelle er det kanskje bedre å la den gode kulturen være som den er, ettersom forslagskassen snarere kan hemme og drøye gjennomføringen av nye idéer. Forsterk da det gode som allerede fins i stedet, og sett idémyldringsarbeid på agendaen eller ha idéarbeid som en del av det ukentlige møtet.

I boken 333 fantastiske idéer om hvordan du motiverer personalet vil du lære mer om:

  • Slik lager du et forslagsprogram som fungerer i fem enkle steg
  • Godtgjørelse og belønning for idéer
  • Gi tilbakemelding på alle idéer
  • Hva gjør du hvis det er dårlig med forslag?
  • Ekstratips

 

Del dette med dine kolleger eller venner: