facebook_pixel

Slik fordeler du din arbeidsinnsats

De fleste av oss jobber for "full maskin", med lite energi til overs.

Derfor må vi være mer strategiske på hvordan vi fordeler vår arbeidsinnsats, slik at den blir brukt til det som teller mest.

Slik starter du:

1. Legg merke til arbeidsinnsats din
Hvor skal du bruke det? Tips – sett din mobil til å pipe på tilfeldige tidspunkter i løpet av dagen med en melding om å legge merke til hva du tilbringer din energi til, i det øyeblikket – både synlig (gjør) og usynlig (tenkning).

Når du mer aktivt ser etter hva din energi blir brukt til, begynner du å se ting annerledes og mer aktivt endre (dårlige) vaner.

2. Vit hva som betyr noe for deg
Å vite hva som bringer verdi til ditt arbeid – glede og produktivitet – er avgjørende for å gjøre smarte avgjørelser om hvor du skal bruke din energi.

3. Planlegg for klok energi investering
Når du vet hvilke ting  som betyr mest for deg, må du planlegge så mange av dem inn i ditt liv som mulig. Bokstavelig talt sette dem inn i kalenderen din. La dem fortrenge aktiviteter som representerer energilekkasjer.

4. Planlegg for hva du IKKE skal investere i
Når du blir mer oppmerksom på hva du skal bruke din arbeidsinnsats til, vil du lettere se hvilke aktiviteter som er meningsløs og bortkastet bruk av  energi.

5. Ikke gjør det komplisert
Det kan være så enkelt som å trekke deg ut av en ubrukelig samtale, ikke svarer på en dum e-post, eller å gi slipp på en gnagende tanke.

Del dette med dine kolleger eller venner: