facebook_pixel

Slik jobber du effektivt hjemme

5 tips om hjemmekontor

Kilde: Ukeavisen Ledelse

 

Selv om hjemmekontor betyr fleksibilitet, er det en profesjonell jobb som skal gjøres, og oppgaven bør behandles deretter, fastslår Forbes i en artikkel om hjemmekontor. Artikkelen inneholder en rekke tips om hvordan man jobber best fra hjemmekontor. Dette er noen av dem:

Organiser deg selv
Lag arkivsystemer, timeplaner og arbeidslister. Planlegg dagen nøye. Det gjør deg mindre sårbar for forstyrrelser.

Les også: Tre dager hjemmekontor i uken gir optimal produktivitet

Lag deg en kontorplass
Ha arkiv og annet jobbmateriell her og gjør arbeidsplassen din så likt et kontormiljø som mulig. (NB: Det kan være lurt å ikke ha kontorplassen i nærheten av TV-en.)

Skaff deg IT-kunnskap
De fleste som jobber hjemmefra jobber ved datamaskinen, og det er derfor hendig – og noen ganger helt nødvendig – å være relativt selvhjulpen innen IT. Bryter maskinen eller internett sammen, vil du sannsynligvis ikke få gjort særlig mye.

Les også: 8 punkter til avtale om hjemmekontor

Unngå hjemlige forstyrrelser
Fristende å sove litt ekstra? Bruke tid på kjøkkenet, på kjæledyr, TV og familiemedlemmer? For å unngå den typen forstyrrelser, er det planlegging som gjelder: Jobb til faste tider, ha en arbeidsplan som viser hva du skal gjøre i løpet av dagen og gi beskjed til venner og familie om at du jobber selv om du er hjemme. Det kan også hjelpe å ha en egen kontorplass, slik at du «går på kontoret» selv om du er hjemme.

Legg inn litt “ansiktstid”
Hvis du jobber hjemmefra mesteparten av tiden, legg inn noen ukentlige eller månedlige møter med sjefen og/eller teamet. Det er nyttig for alle parter å ikke bare kommunisere digitalt og på telefon. Man trenger også å møtes ansikt til ansikt.

Les også: 4 tips til pendlere

 

 

Del dette med dine kolleger eller venner: