facebook_pixel

Stillesittende arbeid kan gi sykdom og nedsatt syn

Stillesittende arbeid kan gi livsstilssykdommer som diabetes. Da bør du være nøye med øyehelsen din.

– Blir du rammet av det bør du være ekstra nøye med blodsukkeret for å ivareta øyehelsen din, sier optometrist Lene Johannesen som er innehaver på Sellebakk Synssenter.

Diabetes type 2 er en av våre nye folkesykdommer og gjør at 75 000 nordmenn står i fare for å miste synet på grunn av sykdommen, ifølge Diabetesforbundet.

Les også: Slik holder du energien oppe hele dagen

Arbeidsdagen har blitt svært stillesittende for mange av oss, enten det er på kontor eller som sjåfør. Kombinert med lite fysisk aktivitet kan det blant annet føre til diabetes type 2 for mange. Et dårlig regulert blodsukker over tid, vil kunne ramme synet, i verste fall kan man miste delvis eller hele synet.

Mørketid

Mørketiden vi er inne i gjør fokus på øyehelsen og synet enda viktigere. Det ble strengere krav til førerkort fra 1. oktober 2016. Optikernes undersøkelser av synet og sidesynet, skal i samarbeid med fastlegenes vurderinger, sikre at bilførere ser optimalt, også yrkessjåfører.

Høst og vinter er det mange som sliter med tørre øyne, spesielt ved mye arbeid foran dataskjerm. Andre trenger rett og slett en databrille for å fungere 100 prosent i jobben. Regelverket sier at arbeidsgiver skal bekoste arbeidsplassbriller ved behov, men ikke alle er klar over dette.

 

Relaterte arikler:
Gjør trening til en del av din arbeidsrutine
Slik reduserer du stress på jobben
3 tips for å holde fokus på jobben

 

Del dette med dine kolleger eller venner: