facebook_pixel

Tre ting du bør gjøre etter alle møter

Ikke alle liker møter. Men du kan effektivisere møtene ved hjelp av tre tips, som er inspirert av ledende idrettscoacher.

Uansett resultat i en fotballkamp vil spillere og trenere alltid diskutere og analysere hvorfor det gikk som det gikk. Hva lyktes vi med og hvor gikk det egentlig galt, er sentrale spørsmål etter kampen.

Les også: Her forsvinner 44 minutter av arbeidsdagen din

Dette er en taktikk også forretningsfolk og andre kan lære av. Etter alle møter bør man gå gjennom hva som skjedde, hva resultatet ble, avklare situasjoner og vurdere resultatet, melder tidsskriftet Harvard Business Review.

Her er tre nyttige tips:

1. Bekreft eventuelle vedtak og bestem neste skritt
Oppsummer hva dere besluttet, hvem som er ansvarlig for hva, når punkter skulle være klare, hvordan det vil bli fulgt opp og hvordan det skal kommuniseres ut. Hvis alle er innforstått med resultatet fra møtet reduseres risikoen for at noen tar opp problemstillinger som allerede er ferdigdiskutert.

2. Hva besluttet dere egentlig?
Hvis en kollega stiller deg dette spørsmålet må du vite hva du skal svare. I fellesskap bør dere bli enige om hva som var det viktigste dere besluttet under møtet, og hva det er du skal fortelle til andre i selskapet. Spør også øvrige møtedeltakere om det er noe dere ikke bør fortelle videre. Her er tre spørsmål dere bør være i stand til å svare på etter møtet:

a. Dette var meningen med møtet.

b. Dette diskuterte vi.

c. Dette besluttet vi.

3. Be om tilbakemelding
For at møtene skal bli enda mer effektive i fremtiden, bør du spørre deltakerne på møtet om de var fornøyde med informasjonen de fikk før møtet, materiellet og møtets gjennomføring. Et nyttig tips er å gjøre det så direkte som mulig ved først å spørre hva som var dårlig, hva kan bli bedre og hva som var bra.

 

Relaterte artikler:
Kjøreregler for styremedlemer
Slik jobber du effektivt hjemme
Slik holder du møtene korte

 

 

Del dette med dine kolleger eller venner: